BTJ

Vi fick en fin recension hos Bibliotekstjänst:

Ángela Garcia med ursprung i Colombia är poet, översättare och kulturintroduktör i Malmö. Hon ansvarar även för Världspoesidagen i Malmö. Taliah Pollack är författare, föreläsare och filmvetare med ursprung i Israel. Hon undervisar även som skrivhandledare vid Linnéuniversitetet.

Brev till framtiden – om den orörliga resan genom året 2020 är en antologi tillkommen på initiativ av Författarcentrum Syds styrelse under coronapandemins inledande fas 2020. 400 yrkesverksamma författare i Sydsverige skrev brev till tänkta läsare i framtiden om den egendomliga tiden med pandemin. 21 texter skrivna av författare i olika åldrar och av olika kön har sedan valts ut till denna antologi och sträcker sig kronologiskt över året 2020. I förordet knyter redaktörerna Garcia och Pollack i en diskussion även an till den klassiska brevromanen som form för att framföra angelägna tankar och iakttagelser.

Det är intressant och gripande att få ta del av dessa texter som rör sig mellan allt från vardagligheter till djupa existentiella funderingar. En stark behållning för läsaren är även att i dessa texter kunna spegla och jämföra sina egna upplevelser och tankar under denna närmast overkliga tid med coronapandemin.

Helhetsbetyg: 4.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.