Bästa julklappen

Deckarälskaren har ofta redan alla böcker. Men ett handgjort, rörligt bokmärke med idolen är det inte många som har. Dessa har gjort succé i bland annat USA, England och Australien. Det verkar bara vara svenskarna som inte upptäckt dem. De säljs på Etsy.com i shoppen LiljaHazard.

Alla har en rörlig del. Poirot kan exempelvis röra armen och lyfta på hatten. Bokmärkena har både fram och baksida och alla är gjorda för hand. Bästa julklappen till en deckarälskare: en liten handgjord detektivgubbe eller – gumma som markerar sidan i boken.

Poirot lyfter på hatten och hälsar läsaren välkommen varje lässtund i jul.

Vad vore Poirot utan sin Hastings? Han har inte många repliker men de han kan hänger med. En liten snurra gör att du kan välja vad han säger. Miss Marple är en av mina favoriter. Givetvis fingrar hon på sin handväska. Lite nostalgi fick Columbo att vara med i gruppen. Han lyfter armen och blossar på cigarren.

Sherlock Holmes ingår givetvis i den lilla gruppen med stjärndetektiver. Han lyfter på armen och för pipan till munnen medan han funderar.

De går att beställa beställa på Etsy och eftersom de levereras från Sverige har vi fördelen att få dem snabbare än kunderna i Australien.

Poirot är storsäljaren men även tre valfria för 200 kronor är populärt.

Bästa julklappen till din deckarälskande pappa, mamma, farmor, morfar, käresta eller lillebror!


Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.