Gästinlägg: Ingrid Oscarsson Ling om ”Bä, bä svarta får”

Idag har skrivarlyan en gästbloggare. Det är Ingrid Oscarsson Ling som recenserar ”Bä, bä, svarta får”:

Bä bä Svarta Får

Bä bä Svarta Får

Bä, Bä Svarta Får en pusseldeckare av Eva Ullerud.

Lillemor och Torsten som är bokens huvudpersoner åker till England för att träffa sin son och få en lugn semester i Edenbrige. De kommer snart upptäcka, att bakom den typiskt engelska landsbyggsidyllen finns både mysterier och död som lurar.

Som läsare får du följa med på en välbeskriven färd i den engelska småstadsidyllen men med känslan av att något lurt lurar bakom knuten på nästa sida i boken. Varför blev Mark mördad i fårhagen? Och av vem? Är Lillemor och Torstens son Fredriks tjejkompis, Laura, inblandad? Kommer hon få ut sitt arv efter Bea alternativt hamna i fängelse? Vem tassar runt på vinden i huset där Bea har bott?

Vem och varför börjar personerna i Lauras omgivning bete sig underligt runt henne? Vad betyder nakenfotografiet?

Lillemor och Torsten gillar bland annat att lägga pussel och detta är till god hjälp för att lösa dessa frågor i Eva Ulleruds kriminalroman. Vilken är lättläts och skriven i bästa Agata Christie anda. Eva har tidigare utgivit kriminalromanen ”På Blodröda Tuvor”.

Ingrid Oscarsson Ling


Det här inlägget postades i #blogg100, #Blogg52, Deckare, Författarkollegor, Gästbloggare, Recensioner av mina böcker och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gästinlägg: Ingrid Oscarsson Ling om ”Bä, bä svarta får”

  1. John Nixon skriver:

    Min syster och hennes man bor nu i en liten pittoresk engelsk by utanför Northampton som kallas Holcot. När vi först besökta dem, min fru insisterade på att kalla den Midsommar Holcot. Men för alla det inte fanns det några mord medan vi var där. Hon var ganska besviken. 😉

    • Eva Ullerud skriver:

      Man ska inte ge upp. Mord kan komma när man minst väntar det och framför allt då i små pittoreska byar. Faktiskt har vi haft ett mord i den lilla by där jag bor och ett annat i grannbyn bara i vintras. Så jag börjar tro på att Midsummer-morden inte är så överdrivna trots allt. Även om de är flera hundra vid detta laget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.