Att tävla

Första juni är sista dagen om man vill delta i Vilja Förlags tävling för att få in manus till lättlästa böcker. Det är lockande att delta, inte minst för att man kan vidareutveckla sitt skrivande. Jag har nu lånat och läst både lättlästa böcker och böcker om lättlästa böcker.

Det är inte lätt att skriva lättläst. Men en tanke som slår mig är hur mycket lättare det är att komma sig för med att sätta igång, ta tag, lära nytt, göra nytt, göra klart, om det finns en tävling. Att tävla – eller kanske att ha en deadline?

Deadline, inte perhapsline eller maybeline. Undrar var mänskligheten hade befunnit sig utan dem? Inte helt säker på att det hade varit sämre för världen i och för sig …

För min del funkar det perfekt i alla fall.

Om du behöver några egna dödslinor så kolla här!

Skrivartävling

Skrivartävling

Det här inlägget postades i #Blogg52, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Att tävla

 1. Malin skriver:

  Håller med om att det känns lockande! Tror inte att jag själv hinner, men jag önskar dig all lycka till om du skickar in ett manus!!

 2. Eva Ullerud skriver:

  Tack Malin! Det finns ju Castorpriset 1/10 och Deckardottir 1/11 också, där är det mer tid kvar 🙂

 3. Anna skriver:

  Så är människan funtad av någon konstig anledning, att vi måste ha blåslampan på oss för att prestera. Så det gäller att ha disiplinen och själv tända den där lampan och sätta upp deadlines tror jag.

  Jätteroligt att du tar dig an det där. Jag var väldigt lockad men känner att jag just nu har så mycket annat som måste in i den där skallen så det får nog ligga i träda. Men, jag vill absolut lära mig mer så skriv gärna och berätta vad du lär dig.

  Attans! Måste nog sätta upp en deadline för mig själv om jag ska få något gjort.

  Tack för hjälpen!

 4. Eva Ullerud skriver:

  Det skulle man ju kunna göra som blogginlägg, skriva om att skriva lättläst – och samtidigt hamra in det i sitt eget minne! Tack för idén!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.