Att pinga bloggportaler

Det är inte helt lätt att pinga bloggportaler har jag märkt. Jag har en wordpress-sida och kan lägga in under ”Inställningar” och ”Skriva” vilka portaler som ska pingas. Lätt som en plätt när man väl hittar det, vilket idag tog en timma samt hjälp av vännen Helena.

Men det verkar vara lite si och se med vad som händer sen. Jag blev intresserad av en sida som heter Knuff.se och som pingas genom pingportalen nyligen.se. Inga av mina inlägg finns med på knuff.se och inte verkar det bero på att jag valt fel ord att söka på för de hade pingats på andra sidor. Man kan testa fel i RSS flödet, det kan göra att datorn misslyckas med att pinga bloggportaler. Det fanns en länk och jag testade men där var inga fel, funkade hur bra som helst.

Kan också vara så att man pingar för ofta, tex vid varje ändring. Men jag gör nästan alltid ändringarna innan jag publicerar ett inlägg och då är de ju inte pingade.

Skulle kunna vara att inläggen är dåliga men jag har så gott som alltid ”grön SEO” från min sökmotor-optimerare.

Skulle kunna vara att de faktiskt aldrig pingas av något skäl men jag kollade på nyligen.se och där finns en ping från min sida kl 0700 i morse. 1,62 ggr/dag uppger nyligen.se att jag pingat i genomsnitt, med start 11/3 2013.

Så vad är problemet? Hjälp! Någon?!

Nu ska jag prova att pinga manuellt. Jag har också lagt länk till intressant och etiketter för bloggar.se. Hoppas det funkar denna gång.

ps:

Längst ner på WordPress sida om detta ser jag något som gör att jag inser hur olika man kan se på detta med skrivande och med datorer. Vad är egentligen dikter och poesi? Så här står det: CODE IS POETRY. Tycker lite bättre om datorvärlden då, bara lite.

 


Det här inlägget postades i Blogg, Min blogg o hemsida och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att pinga bloggportaler

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.