Att pinga bloggportaler

Det är inte helt lätt att pinga bloggportaler har jag märkt. Jag har en wordpress-sida och kan lägga in under “Inställningar” och “Skriva” vilka portaler som ska pingas. Lätt som en plätt när man väl hittar det, vilket idag tog en timma samt hjälp av vännen Helena.

Men det verkar vara lite si och se med vad som händer sen. Jag blev intresserad av en sida som heter Knuff.se och som pingas genom pingportalen nyligen.se. Inga av mina inlägg finns med på knuff.se och inte verkar det bero på att jag valt fel ord att söka på för de hade pingats på andra sidor. Man kan testa fel i RSS flödet, det kan göra att datorn misslyckas med att pinga bloggportaler. Det fanns en länk och jag testade men där var inga fel, funkade hur bra som helst.

Kan också vara så att man pingar för ofta, tex vid varje ändring. Men jag gör nästan alltid ändringarna innan jag publicerar ett inlägg och då är de ju inte pingade.

Skulle kunna vara att inläggen är dåliga men jag har så gott som alltid “grön SEO” från min sökmotor-optimerare.

Skulle kunna vara att de faktiskt aldrig pingas av något skäl men jag kollade på nyligen.se och där finns en ping från min sida kl 0700 i morse. 1,62 ggr/dag uppger nyligen.se att jag pingat i genomsnitt, med start 11/3 2013.

Så vad är problemet? Hjälp! Någon?!

Nu ska jag prova att pinga manuellt. Jag har också lagt länk till intressant och etiketter för bloggar.se. Hoppas det funkar denna gång.

ps:

Längst ner på WordPress sida om detta ser jag något som gör att jag inser hur olika man kan se på detta med skrivande och med datorer. Vad är egentligen dikter och poesi? Så här står det: CODE IS POETRY. Tycker lite bättre om datorvärlden då, bara lite.

 

Det här inlägget postades i Blogg, Min blogg o hemsida och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att pinga bloggportaler

 1. Anna Voltaire skriver:

  Jag har lite samma problem. Men jag är så stenålders att jag inte kan sköta detta själv eller felsöka. Jag har t.ex knappt några besök på Besökstoppen trots att jag senaste tiden haft 1300 + besök per vecka….jag förstår ingenting. Kanske jag måste kategorisera mina inlägg….jag är helt lost. Jag förlitar mig på att folk sprider ordet om min annorlunda blogg…

  Mvh
  Anna

  • Eva Ullerud skriver:

   Jag har släppt Besökstoppen mentalt, glömt att den finns (men inte tagit bort den). Nu går jag på vad vilken statistik min egen sida visar. Den har visat att mina läsare inte bara vill läsa utan de vill ha något mer.

   Jag testade med att ha en tävling. Nja, det hjälpte inte så mycket (men jag har kvar den). Men så märkte jag att mina skrivande läsare såklart har samma önskemål som jag: att få tips i sitt skrivande. När jag kom på det gick det uppåt och nu är enda problemet att både hinna uppdatera sidan och skriva böcker. Men det är ett kärt problem!

   Lycka till med din sida Anna och lycka till med eventuella böcker!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.