Annorlunda zoom-kurs

Idag var jag på zoomkurs hos författarförbundet igen. Denna gång ett ämne som jag behärskar rätt väl: redovisning. Men det finns alltid nytt att ta till sig och föredragshållaren var ingen mindre än Björn Lundén, som skrivit många böcker i ämnet. Dessutom gällde det specifikt författare och översättare.

Något snappar man alltid upp och denna gång var det bland annat möjligheten att dra av för inspirationsresor och även för traktamente enligt schablon istället för kvitton. Såg på skatteverkets hemsida att normalbeloppet för resor till Storbrittanien är 723 kr/dygn och det kommer väl till pass snart.

Att man kan få sjukpeng även efter att ha gått i pension om man fortfarande arbetar har jag inte satt mig in i men så är det tydligen. Det har varken varit aktuellt för mig eller någon kund.

25% moms vid föreläsningar, även sådana om eget författarskap. Har inte varit aktuellt men bra att veta.

Upphovsmannakonto i bank nämndes men jag håller mig nog till periodiseringsfond, som kan användas även för andra branscher, om det skulle bli aktuellt att sätta av en massa pengar. I bägge fall skjuter man upp skatten 1-5 år.


Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.