Skrivartävlingar för barn och ungdom

Det finns flera roliga skrivartävlingar för barn och ungdom. De är ofta regionala men det gör ju ingenting, desto lättare att åka och hämta sitt pris och inte minst att få känna av äran.

Just nu finns på skrivarlyans lista:

Drugsmart för ÅK 9 och gymnasiet – hela landet:

Drugsmarts årliga skrivartävling är tillbaka. Skriv en text och tävla om fina priser. Tävlingen är för dig som går i årskurs nio och gymnasiet och pågår mellan den 12 januari och 31 mars. I år har vi några förändringar i tävlingen, det finns två olika klasser: en fri klass och en forskningsklass.

För elever i Torsby Kommun är temat i årets skrivartävling Frihet.

I år bjuder vi in alla kommunens elever att skriva en dikt med temat ”frihet”. Lämna ditt bidrag senast den 22 mars 2015 till biblioteket i Torsby.

För unga i Gävleborg arrangerar .txt följande skrivartävling på temat:  Ha. Ta. Få. Ge. Be.

För en tid sedan försökte en rockmusiker sälja sin själ på auktionssajten E-bay. Annonsen plockades bort. Finns det något som skulle få dig att sälja din själ? Hur skulle det påverka ditt liv? Går det alls att göra, eller är det bara ett uttryck för att släppa det man tror på? Hur viktigt är det att äga saker? Vad gör dig lyckligast – att få eller att ge? Vad känns värst – att ta eller be? Välj vinkel själv och skriv! Fantasifullt, galet, allvarligt, sant, förtvivlat, överdrivet, försiktigt, poetiskt, absurt! Skriv högst tre A4:a med dubbelt radavstånd.

ÅK 4-9 i Härnösandsområdet kan skriva under rubriken Flykten till det nya landet:

Galaxen, Sambibliotekets barn- och ungdomsavdelning, bjuder in dig som går i åk 4 – 9 till vårens skrivartävling. Mer än 50 miljoner människor är på flykt från krig, förföljelse och miljökatastrofer. De hoppas få skydd på en annan plats. Du får skriva din egen berättelse om flykt.

Skrivartävling

Skrivartävling

Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.