Radioteatermanus sökes!

Du har kanske sett i listan över skrivartävlingar att Motell Drama söker manus till radioteater för barn och unga. Du som inte har facebook hittar deras upprop om du skrollar ner en bit på denna sida.

Min barndoms radioteater, sommarlovsföljetongen, hade en alldeles egen och speciell stämning. Det var som att komma in i ett rum med helt täta väggar mot omvärlden och med en spänning så tät att man nästan kunde ta på den. Trots att den bara bestod av ljud, inga bilder. Nej, det är fel. Den hade bilder. Men det var mina bilder, min fantasi. Kanske är det därför jag fortfarande minns känslan? Det blåser på månen, Tordyveln flyger i skymningen, Min morbror trollkarlen … Vilka minns du?

Men nu är det alltså dags att skriva ett manus. Varför inte börja med att inspireras av Motell Dramas tidigare uppförda verk? De finns här, på Youtube.

Lycka till!

Så här står det i deras upprop:

Motell Drama gläntar åter på dörren. Vi har byggt ett nytt rum. Vi har byggt en barnkammare, en fruktansvärt, fruktansvärt tyst barnkammare. Eller om det är ett flickrum, ett helt stumt flickrum. Eller om det är ett tonårsgryt, tigande som aldrig förr.
Rummet behöver oväsen för att inte implodera fullständigt. Vi söker joller, skrik, grin i ordets dubbla bemärkelse, dörrar som slår, en påtvingad blockflöjt eller ett tilltjatat trumset, en speldosa med en fruktansvärd liten liten liten gubbe inuti, viskningar och rop och läppar så hårt slutna att det tjuter.
Vad vi försöker säga är; Vi söker dramatiska manuskript som riktar sig åt unga öron.
Vad är unga öron? Vi vet inte. Vi vill gärna undersöka saken.

Har du ett radiodramamanus som talar på en frekvens som du tror når ett ungt öra? Låt oss höra.

– Texten bör i huvudsak vara skriven på svenska
– Texten skickas in anonym och bifogas som PDF-fil
– Filen namnges enbart med textens titel
– Titeln skrivs även på manuskriptets första sida
– Samtliga sidor numreras. I numrering bör det framgå antal sidor manus som helhet omfattar. (Ex: s. 1/15)
– För- och efternamn, kontaktuppgifter samt titel på texten i separat dokument bifogas i mailet (PDF)

Checka in ditt manus på:

motell.manus@gmail.com

senast midnatt 30 juni.

Frågor och övrigt hänvisas till:

motelldrama@gmail.com

Tredje året i rad efterlyser Motell Drama radioteatermanus. Vårt tredje år skiljer sig från tidigare år på flera punkter. Vårt främsta ärende och intresse i år är att undersöka hur radioteatern kan kommunicera med en ung publik. Vad som räknas till en ung publik är öppet, från spädbarn och uppåt. Vi vill i huvudsak skapa rolig, intressant och relevant dramatik för unga, och kommer därför låta innehållet styra formen för framtida föreställning. Detta innebär att vi har lösgjort tidigare ramar för de manus vi efterlyser. Det finns alltså, inledningsvis, inga fasta, formella kvalifikationer för de manus vi tar emot, bortsett från ovan specificerade. Utvalt/utvalda manus kommer bearbetas, dramatiseras, produceras och framföras av Motell Drama under 2024-2025.

Tills vidare önskar vi er ett fortsatt dramatiskt år.
Välkommen, willkommen, benvenuta.
.
Vi hörs.

❤
❤
❤

TACK till Petra Törneman för vacker affisch.


Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.