Lockande omslag och deras skapare

Vad får dig att stanna upp och titta en gång till på en pappersbok eller en ljudbok om du inte tidigare fått ett tips om den? För de flesta är det omslaget. Hur bra inlagan än är, och hur många år författaren än lagt på den, behöver den få reklam av ett passande omslag.

Mitt senaste, till fackboken Odla lätt, roligt och billigt är jag mycket nöjd med Anders Nyman på Whip Media lyckades verkligen fånga bokens innehåll. Det märks inte minst på att trailern, även den gjord av Whip, snabbt fick många tusen tittare.

Nu har jag två nya böcker – och två nya omslag – på gång.

Snezana Lindskog är illustratören som gör omslaget till min kommande fantasy Miniatyrerna. Jag fastnade för en illustration hon gjort till en väns bok i fantastik-genren och kontaktade Snezana. Hon ställer upp helhjärtat och det ska bli mycket roligt att få visa upp den hon gör nu. Även denna bok kommer att ges ut av Whip Media.

Den andra boken är en lättläst deckare för vuxna. Som vanligt heter detektiven Lillemor Stenlund. Den kommer att ges ut av Lättlästförlaget och redaktören kontaktade mig strax före helgen om planer för omslaget. Hon har idéer om såväl illustratör som illustration och det ska bli jättespännande att se vad det kan bli.
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.