Kattdikter

Förra onsdagen skrev jag om möjligheten att hjälpa andra människor genom sitt skrivande. Men det är inte bara människor som behöver hjälp, andra djur kan ha minst lika stora behov.

Tack vare en kattsida, där jag (eller rättare sagt våra katter) blev medlemmar för några år sedan lärde jag känna många människor med stora hjärtan och med en glädje för att leka med ord. På något sätt blev det en diktbok, dikter om katter av katter för katter, avsedd att säljas till förmån för de hemlösa stackare som just nu huttrar och svälter i kylan. Många dör ute i snön, det hör man sällan talas om. En del fyller magen med löv för att överleva. En del överlever, andra inte.

Kattdikter

Kattdikter

Vi lyckades både skriva och sälja vår lilla diktbok, mycket tack vare vännen Git (Birgitta Svensson) i Stockholm som lagt tid på att skriva ut, sammanställa och skriva ut boken.

En bok säljs vanligen ett år, sen går den på rea. Men inte Kattdikter. Den har sålts i många år nu. Kan det vara fem kanske? Och varje månad tickar det in en slant som sänds till ett behövande katthem, olika från gång till gång. Nu är vi uppe i nummer 6, med nya dikter. 40 kronor kostar det lilla häftet och av detta går 40 kronor till hemlösa katter. Papper etc bekostas av oss som diktar men den största kostnaden är tiden och den står Git för, helt ideellt. År efter år.

Gits perser Kasper har vandrat vidare till Regnbågslandet  men först gav han namn till vår lilla oregistrerade företag. KFKB. Det betyder Kaspers Förlag Katt Bolag. Du trodde KB betydde kommanditbolag? Bara om det gäller människor. KFKB har inte bara ett antal författare och en sekreterar-matte utan även en synnerligen skicklig marknadsförare (Revis, också katt) och många andra funktionärer. Samtliga med tillgång till människor att skicka på uppdrag.

Låter det töntigt? Kanske. Men vad gör det? Vi har inte bara mycket roligt utan lyckas också, år efter år, samla in pengar till mat och tak över huvudet till behövande. Och det är det allra viktigaste, för behoven är stora.

Vill du köpa ett litet katthäfte (eller flera) så lägg ett mail till mig på eva@ullerud.nu eller lägg det som svar på detta inlägg så lovar jag att vidarebefordra till Git!

Det här inlägget postades i #Blogg52, KKS (Kattkommando Syd) och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Kattdikter

 1. Pernilla skriver:

  Vilken vacker gärning. Den gör gott minst två gånger. Så klart katterna och sen ni själva verkar ju med må bra av det. Hjälpa andra är stort. Tack för att du gör det och jag köper gärna ett häfte.

 2. Eva Ullerud skriver:

  Tack Pernilla! Jag vidarebefordrar till Git!

 3. Birgitta Svensson skriver:

  Vilken fin text. Du är en mästare med orden Tack för din fina beskrivning av allas vår diktbok och arbetet bakom den. Denna text ska jag även visa till Anita, reklamchefs-kattens matte Det kommer att muntra upp henne efter hennes op.
  Nu ska vi trycka upp ett gäng böcker och skicka till Änglakatten i Göteborg som de kan sälja åt sig själva när de har loppmarknad samt deras webshop.
  Ja, vår bok rullar på med sina trogna läsare och diktare. Till hjälp för hemlösa vänner

 4. Kim M Kimselius skriver:

  Vilket fantastiskt initiativ. Så många roliga skrivprojekt du deltar i. Det är inspirerande. Lycka till med Kattdikter. Jag delar inlägget och hoppas på att det sprids.
  Kram Kim 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.