Inför årets bokslut

Medan jag bokför till klienterna i min redovisningsbyrå tänker jag på boksluten som närmar sig. Vi är inne på årets näst sista vecka och även om boksluten inte görs förrän en bit in på 2024 vet de flesta företagare vid detta lag om 2023 blir ett bra år, ekonomiskt sett.

Men framgång räknas inte bara i omsättning, inte bara i kronor. Det finns också andra mål att sträva efter, inte minst för oss som skriver.

Själv har jag i år blivit mest glad över ett förlagsavtal och att ha kommit i mål med två skrivarkurser trots att mycket annat pockat på just detta år. Dessutom att, tack vare skrivarkurserna, äntligen tagit tag i två texter som legat och jäst. Surdegar brukade min gamle chef kalla de där arbetsuppgifterna, som inte blir av och till slut nästan blir obehagliga bara att tänka på. Att ha fått två stipendier för att skriva ett par texter – och att den ena är klar och den andra i vart fall halvklar. Och att i förra veckan ha sålt ännu ett par veckotidningsnoveller. Inte lika prestigefyllt som böcker men med ca 40.000 läsare (och en hyfsad intäkt om man räknar per ord) och glädjen att se sin text illustrerad så gör det mig genuint glad.

Hur ser det ut för dig? Har du lyckats ta dig i mål med en text som varit krävande? Eller äntligen få hålla i en bok du skrivit, ensam eller med andra? Eller äntligen fått förlagsavtalet du längtat efter? Eller vunnit en skrivartävling? Eller klarat av en skrivarutbildning? Eller fått en novell publicerad i ett magasin? Grattis i så fall till prestationen! Njut av den och låt den sporra till mer.

Ännu finns två veckor kvar att skriva. Kanske är det följebrev som står i tur, så att ditt manus kan nå förlagen? Lycka till!


Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.