Illustrera

Jag har skrivit en hel del manus på sistone som nu väntar på att illustreras. Illustrationer är på gång men jag började fundera över alternativa lösningar.

Jag kämpade en dag med att låta någon vänligt instämt artificiell intelligens lämna förslag. Fann ingen sådan som jag över huvud taget lyckades kommunicera med. Jo, jag fick några få bilder men de var inte ens i närheten av vad jag tyckte jag bett om så det projektet lades ner. Efter att ha tittat i chatroboten Charlies debutverk Trisse Traktor kändes beslutet välgrundat: Charlie lyckades inte få en enda karaktär att se likadan ut på två bilder. Det tog ett tag att se (alla är ju traktorer) men sen skrattade jag gott.

Då plötsligt fann jag den. Kursen. Ni vet kanske hur svårt jag har att motstå skrivarkurser. Den är digital med ett fåtal kurstillfällen, kan inte vara så betungande att gå. Och titeln: Skriv och illustrera din egen barnbok. Det är Folkuniversitetet som arrangerar. Till skillnad från alla universitetsutbildningar jag gått är den inte gratis. Men förhoppningsvis kommer den att ge något värt pengarna, om inte annat får jag testa vad jag kan prestera.

Att skapa bilder brukade vara det jag kunde bäst av allt en gång i tiden. Det jag kände att jag behärskade. Men sen tog siffror och bokstäver över och på senare år känns det som om en spärr bromsar, nästan fysiskt. Jag ska se om jag kan övervinna den.

Barnböckerna om Bonnie Katt har jag illustrerat själv. Men nu vill jag finna en ny stil, en som är mer gångbar hos dagens barn och föräldrar. Det blir en utmaning.


Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Illustrera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.