Två nya skrivartävlingar

Januari har redan bjudit på två nya skrivartävlingar: Vardagskrönikören har inbjudit till att skriva på temat vänskap och Ariton planerar en ny antologi med HBTQ-tema.

Så här står det på Vardagskrönikörens hemsida:

Nu har det äntligen blivit dags för januari månads skrivtävling!

Temat den här gången är ”vänskap” och efter alla fantastiska bidrag vi fick in till december månads tävling är vi oerhört peppade på läsa era tankar kring det!

Omfånget på krönikan ska vara mellan 500-1000 ord och sista dagen att skicka in texten är måndagen den 26/1. Prispotten kommer att ligga på 400 respektive 100 kr för första och andra plats. Vinnarna annonseras den 2/2 och krönikorna publiceras under vecka 6. Även icke-vinnande bidrag publiceras samma vecka om skribenterna önskar det, så glöm inte att hitta på en rubrik som klär just din text!

Bidragen skickas till V.kronikoren@gmail.com. Skriv ”vänskap” i ämnesraden.

Stort lycka till!

Ariton Förlag skriver så här om den nya antologin:

Nu senast på bokmässan i Göteborg lyssnade jag på ett föredrag om HBTQ i litteraturen. Ett föredrag som inspirerade mig massor. Så pass mycket att jag där på plats bestämde mig för att förlagets nästa novellantologi ska ha HBTQ som tema.

Förutom det övergripande temat vardagsbetraktelser ska åtminstone en del av handlingen utspela sig över en fika. Om din huvudperson fikar ensam eller tillsammans med andra har ingen betydelse. Det spelar heller ingen roll var fikastunden äger rum. Det kan lika gärna vara hemma, på ett café eller personalrummet som hos en vän, i skogen eller vid en picknick. Din huvudperson är homosexuell, bisexuell, trans eller queer.

Vi söker inte i första hand berättelser om ”att komma ut”, utan vanliga berättelser om livets berg- och dalbana där vanliga människor gestaltas med sina funderingar och handlingar kring livets utmaningar och glädjeämnen.

Vem som helst är välkommen att skicka in sitt bidrag, det är bara din huvudperson i berättelsen som är HBTQ. Författaren måste inte vara det. Vare sig du är utgiven författare eller om du hittills endast skrivit för byrålådan är du välkommen att bidra med din berättelse för eventuell medverkan i boken. Såväl självupplevda berättelser som fiktion är välkomna.

För mer information om riktlinjerna för novellen läs vår FAQ som du hittar som fastnålat inlägg i detta event. Vänligen skicka din novell till e-post info@ariton.se senast 4 mars 2018 kl 23.59 för att vara med i uttagningen.

Ariton Förlag ger ut böcker inom personlig utveckling och sund livsstil. Vi fokuserar på berättelser som berör som vi sprider genom böcker, artiklar i våra fyra webbtidningar, webbradio och webb-tv.

Petra Ariton
Förlagschef
info@ariton.se

 

 

 


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.