Den vita rosen av Anna Kuru

Igår skrev jag om Barbro Blomberg, klasskamrat från Författarskolan vid Lunds Universitet, som nominerats till Selma-priset. Idag skriver jag om nästa klasskamrat, Anna Kuru från Luleå Tekniska Universitet, som nominerats till Sveriges Radios Novellpris! Hon är i gott sällskap, till tidigare års vinnare hör bland andra Håkan Nesser.

Det är Den vita rosen av Anna Kuru som är en av fem nominerade och du kan lyssna till novellen här. Det går också att rösta! Till och med söndagen 22 april 2018 kan man rösta och 27 april avslöjas vem som blivit vinnare.

Skriver man dessutom en motivering när man röstar så kan man vinna ett novellpaket så lyssna nu på novellerna och rösta. Så här kan även läsaren bli en vinnare! För min del vann Annas gamle man och den vita rosen.

Så här står det på Sveriges Radios hemsida:

Nu är det klart vilka fem noveller som nominerats till Sveriges Radios Novellpris 2018. De nominerade är:

”Nu” av Åke Smedberg
”Den vita rosen” av Anna Kuru
”Barnen som lekte i Hinternasswald” av Jessica Schiefauer
”Underverket” av Nicolas Kolovos
”Första året” av Åsa Foster

Vinnaren tillkännages på stadsbiblioteket i Göteborg den 27 april under Litteraturveckan i P1. Prissumman är på 30 000 kronor.

Det är lyssnarna som avgör vem som vinner och röstningen sker med start tisdag 10 april. Du kan rösta här till och med söndag 22 april.

Nomineringsjuryn bestod i år av tre bokcirklar: ”Saragubbarna” i Skellefteå, ”Astrid” i Umeå och ”Kapitelslukarklanen BK” i Piteå.

Om Sveriges Radios Novellpris:
Priset instiftades 2002 eftersom genren med uppläsning av litterära texter, inte minst i det korta formatet, lämpar sig så väl för radio.

Förra årets vinnare blev Lina Ekdahl. Under årens lopp har författare som Stina Stoor, Håkan Nesser, Arkan Asaad och Beate Grimsrud tilldelats Sveriges Radios novellpris.

Det här inlägget postades i Författa och marknadsföra, Författarkollegor, Noveller, Skrivartävlingar, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.