Sommarplaner

Vilka planer har du för sommaren? Skriva kanske? Läsa?

Mina visioner varje sommar är att hinna pyssla i trädgården, vila i hängmatta eller solstol, läsa alla böcker jag inte hunnit (och alla veckotidningar som ligger på hög), storstäda huset och röja i garaget, åka på semester, göra trevliga utflykter, umgås med familjen. Och, förstås, skriva massor på de bokprojekt jag för tillfället har.

För hela sommaren är man ju ledig! Eller, nä, två-tre veckor som snabbt fylls.

Jag räknar också med att få undan väldigt mycket på jobbet. Sånt som blivit liggande och ger dåligt samvete.

För på sommaren upphör ju alla andra arbetsuppgifter! Eller, nä, det är ju på sommaren alla har semester och vi får vikariera för varandra. Det är efter sommaren man behöver jobba in det som blivit liggande …

Varför är minnet så kort när det gäller sommartid? Det är fortfarande 24 timmar på dygnet och det finns fortfarande saker som alltid måste göras, oavsett årstid.

I år hade jag tänkt vara realistisk. Jag tar två veckors semester för att spara lite till höstens skrivarkurser. Så ja. Realistisk. Men – hur kul var det? Hjärnan börjar genast jobba på lösningar. En fredag lite här och var, bara för att skriva … Det tar inte lång tid förrän jag märker att jag börjat räkna in hela min ”att göra lista” på den där stackars fredagen. Jag ger upp. Vill hjärnan vara positiv så får jag låta den göra sina planer. Det är ju ändå sommar. Till hösten får den bli realist igen och tänka ”ojsan”.

Trevlig sommar!

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.