Snöstorm i Kvällsstunden – och tips till dig

Det är alltid uppmuntrande att hitta sina noveller i veckotidningar. Ännu är det inte vår för idag fann jag min novell Snöstorm i Kvällsstunden. Toppen att hitta när man ser igenom posten! Illustrationen av Gunnel Branzell gjorde mig extra glad, precis så hade jag tänkt mig att det såg ut när den lille parveln, Elias, gick iväg.

Snöstorm i Kvällsstunden

Snöstorm i Kvällsstunden

 

 

 

 

 

 

Kvällsstunden är en veckotidning av ett ovanligt slag, lite mer gammaldags och framför allt full av seriösa och intressanta artiklar om allt mellan himmel och jord samt noveller, korsord –  och inga annonser.

Att skriva veckotidningsnoveller är ett perfekt sätt att hålla igång skrivandet även när man vill ha en dags paus från den längre text som är på gång. En nyttig form av prokrastinering!

Det är inte bara noveller som tas in, Kvällsstunden vill också gärna ha verkliga berättelser – och betalar för dem. Vare sig du skriver om egna erfarenheter eller ren fiktion är du alltså välkommen!

Så här står det på deras hemsida:

Alla har en historia att berätta och vi vill så gärna läsa just din unika eller speciella berättelse från verkliga livet – med dina egna ord. Tveka inte! Skriv ner din berättelse och skicka den till oss. Blir den publicerad blir du belönad!  

Vad är en Läsarberättelse?

“Läsarnas egna berättelser” är en avdelning i tidningen som publiceras på sidorna 16-17 varje vecka. En läsarberättelse kan handla om i stort sett vad som helst. Kanske om en livsavgörande händelse, om en speciellt minnesvärd resa, om en speciell plats, eller om ett personligt möte med någon intressant person… Minnen och erfarenheter från barndom och yrkesliv är också exempel på sådant som Kvällsstundens läsare uppskattar att få ta del av.
I bästa fall har du också en eller flera bilder att knyta till din historia, som kan ge extra krydda åt din berättelse. Då är också chansen större att just din berättelse får plats i tidningen.

Hur skickar jag in min berättelse?

Skriv ner din berättelse i en vanlig ordbehandlare. Spara sedan dokumentet på din dator. Texten får inte vara kortare än 1100 tecken och inte längre än 9000 tecken. Textdokumentet bör förutom texten innehålla rubrikförslag samt eventuella bildtexter. Glöm inte att avsluta din text med ditt namn, alternativt en signatur (se exemplet i tipsrutan här nedan). Om du bifogar digitala bilder, se till att de är “högupplösta”. Det går även bra att skicka bildoriginal för inskanning till oss. Hur du gör det beskrivs närmare i den bekräftelse du får på mejl av oss när du skickat in texten.

När du är redo att skicka din berättelse till oss är det bara att trycka på den röda knappen här nedan!

 

 


Det här inlägget postades i Noveller och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.