En annorlunda manustävling

En indisk-amerikansk filmproducent har utlyst en annorlunda manustävling: skriv ett avsnitt av Simpsons och förändra Apus karaktär.

Så här skriver SVT Nyheter:

Manustävling ska förändra Simpsonskaraktären

Närbutiksägaren Apu Nahasapeemapetilon framställs hånfullt och rasistiskt, det menar flera indisk-amerikanska skådespelare och komiker som kritiserat serien. Nu utlyser filmproducenten Adi Shankar en manustävling med målet att förändra karaktären.

Sedan dokumentären ”The Problem With Apu” hade premiär förra året har långköraren The Simpsons fått utstå kritik. Röstskådespelaren till Apu, Hank Azaria, meddelade att han var beredd att stiga åt sidan och låta någon annan spela närbutiksägaren Apu Nahasapeemapetilon. Seriens skapare, Matt Groening, tyckte däremot att kritiken var obefogad.

”Vi lever i en tid när människor är lättkränkta”, sa han i en intervju med USA Today.

”Dialekt som ingen indisk person har”

Nu har indisk-amerikanske filmproducenten Adi Shankar utlyst en manustävling där han uppmanar människor att skriva ett avsnitt av The Simpsons som kretsar kring Apu och som ”förändrar hans karaktär eller skriver ut honom ur serien på ett fyndigt sätt”.

– Apu Nahasapeemapetilon har en dialekt och ett efternamn som ingen indisk person på den här planeten har, säger Adi Shankar i ett klipp som retweetats av bland andra Kanye West på Twitter.

En jury bestående av sydasiater och andra minoriteter inom tv-branschen ska utse en vinnare. Adi Shankar kommer sedan att lämna över det vinnande manuset till The Simpsons-författarna med förhoppning om att de producerar avsnittet. Skulle de inte gå vidare med manuset har han lovat att själv finansiera en inofficiell version.

 

This entry was posted in Skrivartävlingar and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.