Helsingborgs bibliotek

Helsingborgs bibliotek, eller rättare sagt biblioteken i Nordvästra Skåne, har en mycket bra hemsida som jag just besökt igen. Kanske är det lika bra ordnat i resten av Sverige, det vet jag inte, men annars har de en del att lära av oss söderut. Man loggar in och kan sedan både reservera böcker, får besked via mail när de kan hämtas, och låna om när lånetiden går ut.

I helgen (underbart med internet!) har jag reserverat en av Laura Popas böcker, ”Berättelser om den musikaliska naturen” och igår fick jag besked att den kommit och kan hämtas. Jag har också lagt in önskemål om att de tar hem Lauras andra två böcker ”Som en meditativ Chaconne” och ”En annorlunda pianoafton på Waldemarsudde”, den sistnämnda fick jag ett vänlig och personligt svar på direkt. Den trycks inte förrän i augusti så de kan inte köpa in den… Men då ska jag höra av mig igen. Sedan tidigare väntar jag på ”Förverkliga din bokdröm” : en handbok för dig som vill ge ut böcker på eget förlag av Kristina Svensson och Joanna Björkqvist.


Att låna varandras böcker på bibliotek, för att inte tala om att be biblioteken ta hem dem, känns som en perfekt lösning för att kunna ta del av kollegornas arbeten utan att bli ruinerad på kuppen och bäst av allt är att det gynnar författaren att böckerna finns på bibliotek.  

Jag väntar även på The Limpopo Academy of Private Detection , dvs senaste McCall Smith på engelska, jag har den bara på svenska själv.

Ytterligare en ny beställning, som jag la idag, var en deckare ”En orolig grav” om den brittiska arkeologen Ruth Galloway, skriven av Elly Griffith. Intressant vinkling att låta en arkeolog vara detektiv, det ska bli spännande. Jag har beställt den som ljudbok.

This entry was posted in Bibliotek, Deckare, Författa och marknadsföra and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Helsingborgs bibliotek

  1. Mkt bra metod att stötta sina kollegor på utan att bli ruinerad som sagt.

  2. Eva Ullerud says:

    Själv är jag tacksam över att bli lånad och läst så jag tänker att det gäller fler. Framför allt hjälper man ju på det sättet fler läsare (biblioteksbesökare) att uppmärksamma böckerna. Sen kan man ju alltid köpa de böcker man gillar också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.